ESPRESSO
Espresso yra stiprus ir intensyvus kavos gėrimas, kurį gamina praskiesto vandens slėgis, praeinantis per smulkiai maltą kavos pupelę. Šis gaminimo būdas yra pagrįstas espresso mašinos naudojamu aukštu slėgiu, leidžiančiu išspausti koncentruotą ir tirštos konsistencijos kavos gėrimą. Espresso ypatingas savo mažu tūriu (dažniausiai apie 30 ml arba viena uncija) ir intensyviu skoniu. Jis pasižymi stipriu kavos skoniu, gana aštriu, rūgštingu arba kartais saldžiu poskoniu. Šio gėrimo populiarumas kyla iš jo greitos paruošimo, koncentruoto skonio ir galimybės naudoti kaip pagrindą kitų kavos gėrimų, tokiais kaip cappuccino ar latte, gamybai. Espresso dažnai vartojamas grynai, be praskiedimo, ir yra pagrindas daugeliui kitų kavos gėrimų, kuriuos galima pasigaminti naudojant espresso kaip pagrindą.